Tjänster

076 - 340 11 40

Vad behöver du hjälp med för att få tid och energi över till det som du är bäst på?

BOKFÖRING


Vad har du för behov?  Bokför du det löpande själv? Eller vill du bara lämna ifrån dig allt vad papper heter så fort du kan och slippa göra något mer åt det? Alla företag och företagare är olika och vi är bra på olika saker. Vi kan tillsammans kartlägga dina behov och hitta den bästa lösningen för dig. Jag kan hjälpa dig med den löpande bokföringen eller hjälpa dig med månadsavstämningar och kontrollera att allt ser rätt ut efter att du har bokfört om du hellre vill det. När bokföringen är klar skriver jag ut rapporter till dig som vi gemensamt kan gå igenom om du önskar. Jag skriver även ut momsrapporter som jag kan hjälpa dig att deklarera in till Skatteverket. 


Bokföringen kan ske helt digitalt eller på det gamla hederliga sättet med papper och pärmar, vi gör det som blir enklast och känns bäst för dig.  • Löpande bokföring
 • Månadsavstämningar
 • Periodrapporter
 • Momsrapporter

FAKTURERING, RESKONTRA & BETALNINGAR


Kundfakturor

Vill du göra kundfakturorna själv men slippa att hålla koll på vilka som betalar och skicka påminnelser? Jag kan antingen hjälpa dig helt med hela faktureringen eller så gör du fakturorna själv och så tar jag över därifrån. Jag arbetar i ett molnbaserat program som vi båda kan logga in och arbeta i. Jag kan boka inbetalningarna när de har kommit in och sedan skicka påminnelser enligt vad vi kommer överens om. Eftersom vi gör allt i samma program så kan du enkelt se vilka kunder som inte betalar i tid. Visst låter det smidigt!


Leverantörsfakturor

Vill du slippa hålla koll på vilka leverantörsfakturor som ska betalas och riskera att någon missas? Du kan adressera fakturorna direkt till mig eller till och med direkt in i bokföringsprogramet vilket du nu föredrar. Du kan sedan via en app i mobilen eller på datorn logga in och se fakturorna och kontrollera att de stämmer och attestera dem innan betalning görs. Själva betalningen kan jag lägga in på banken där du sedan slutgodkänner. Det spar mycket tid för dig och du kan fokusera på ditt jobb som du tjänar pengar på istället. När betalningarna är utförda bokar jag dem som betalda i programet och stämmer av leverantörsreskontran.


Likviditetsrapport 

Hur ser likviditeten ut? Behöver du oroa dig för att pengarna inte ska räcka? Jag kan hjälpa dig med en likviditetsrapport där du kan se vad som ska betalas och vad som förväntas komma in. Framförhållning är en  trygghet för ditt företag och då kan vi förhindra onödiga överaskningar.  


Kunder

 • Kundfakturor
 • Kundreskontra
 • Påminnelser

Leverantörer

 • Leverantörsfakturor
 • Leverantörsreskontra
 • BetalningarLikviditet

 • Likviditetsrapport
 • Framförhållning


BOKSLUT & ÅRSREDOVISNING


När den löpande bokföringen är färdig är det dags för årsbokslut och årsredovisning. Om du har revisor så färdigställer jag årsredovisningen och överlämnar den tillsammans med tillhörande underlag till revisorn. Jag tillhandahåller självklart revisorn med ytterligare uppgifter och underlag om så efterfrågas. Om du inte har revisor så ansvarar jag för att årsredovisningen är rätt. 


Sköter du själv den löpande bokföringen och enbart behöver hjälp med årsbokslut eller årsredovisning så hjälper jag dig självklart även med det. 


 • Årsbokslut
 • Årsredovisning
 • Revision

SKATTEDEKLARATIONER


Aktiebolag & Handelsbolag

När årsredovisningen är färdig för aktiebolag och handelsbolag ska det lämnas in en inkomstdeklaration till Skatteverket med tillhörande bilagor. Jag upprättar deklarationen och rapporterar in den till Skatteverket.

Du som är ägare eller delägare till ett fåmansföretag ska även lämna in en K10 bilaga respektive en N3A bilaga tillsammans med din privata deklaration, vilket jag gärna hjälper till att upprätta. 


Enskilda näringsidkare

Enskilda firmor behöver inte skicka in årsbokslut till Bolagsverket utan det är blanketten NE-bilaga som ska lämnas in tillsammans med din privata deklaration. Jag hjälper till med denna blankett och ser till att den kommer in till Skatteverket. Behöver du som enskild näringsidkare hjälp med något annat i din deklaration så kan jag naturligtvis även bistå med detta. 


Aktie- & Handelsbolag

 • Inkomstdeklaration
 • K10 - bilaga
 • N3A - bilagaEnskilda Näringsidkare

 • NE - bilagaEKONOMISK RÅDGIVNING


Är du insatt i ekonomi? Eller behöver du lite hjälp på traven? Du kanske behöver lite råd inom något speciellt område? Oavsett vad det gäller så kan du fråga mig. Är det något som jag inte har koll på så tar jag reda på det eller hjälper dig vidare till någon som kan. 


Behöver du hjälp med budgetarbetet? Eller hur lönsamt är ditt företag? Behöver du se över din prissättning? Är kostnaderna opropertionerligt höga inom något område?Jag kan hjälpa dig med diverse beräkningar och ge dig råd. Jag brinner för ekonomi och företagande och hjälper dig mer än gärna om jag kan. Fråga om vad som helst så får vi se vad jag kan hjälpa dig med. 

 

 • Budget
 • Prissättning
 • Analyser

LÖNER


Vill du ha hjälp med att göra lönerna till dina anställda? När det kommer till lön kan det vara mycket att sätta sig in i för att allt ska bli rätt. Vill du slippa detta så kan jag hjälpa dig med att göra lönekörningen. Jag fixar löneavier, bokföringsunderlag, underlag för arbetsgivardeklarationen med tillhörande kontrolluppgifter på individnivå, eventuell Fora rapportering, betalning av löner om du önskar. Har du kollektivavtal så sätter jag mig in i just ditt avtal Är det även så att du har frågor gällande personal eller löner så finns jag här för att svara på dessa. 


 • Lönekörning
 • Lönespecifikationer
 • Bokföringsunderlag
 • AGI inkl. kontrolluppgift på individnivå
 • FORA
 • Lönefrågor

Hur kommer vi igång?

1.


Inledande möteJag presenterar vad jag kan erbjuda och hur jag jobbar. Sedan vill jag veta om ditt företag, vad ni gör, hur ni arbetar, vilka behov ni har o.s.v. för att skapa mig en bild över hur jag kan hjälpa er på bästa sätt. Detta möte är helt förutsättningslöst och du behöver inte  bestämma dig för något i detta skede. Detta är för att vi ska skapa oss en bild av varandra, och om vi tror på ett gott samarbete. 


2.


Jag presenterar offert

 

Utifrån vårt första möte skickar jag en offert på  de tjänster som är aktuella för er samt priser för detta. Nu är det upp till dig att fundera och dyker det upp frågor så är det bara att höra av sig. 


3.


Beslut om samarbeteNär du bestämt dig för att du vill anlita mig samt vilka tjänster du vill ha så skriver vi ett kontrakt. Kontraktet är en hjälp för oss båda där det  tydligt framgår vad jag åtar mig att göra och leverera samt vad jag behöver i gengäld för att kunna fullfölja detta åtagande. 


4.


Nu är vi igångVi inleder vårt samarbete enligt överenskommelse och jag hoppas på ett gott och givande samarbete. 


Välkommen!
Copyright © 2019 Kaisa Bohman. Alla rättigheter reserverade Kabo Redovisning.


Kontakt information

076 - 340 11 40

Rosenforsvägen 1

     633 69 Skogstorp